Și experții mint câteodată,/ Și experții mint, nu-i așa? …

Expert = persoană care posedă cunoștințe temeinice și experiență într-un anumit domeniu; specialist de mare clasă; persoană competentă într-un anumit domeniu, numită de un organ de stat sau de părțile intersate pentru a face o expertiză. – sursa DEX.

Plecând de la această definiție e clar pentru noi toți că expertul este omul cu credibilitate maximă.

Minciuna = afirmație prin care se denaturează în mod deliberat adevărul; neadevăr, înșelăciune, vicleșug, ficțiune, născocire. – sursa DEX .

Privind cele două definiții pare clar pentru noi toți că, măcar la nivel teoretic, cele două noțiuni sunt ca polul nord cu polul sud, sau ca șoarecele cu pisica, sau negru cu alb, sau … mai găsiți voi alte exemple 😉 .

Realitatea  a demonstrat că lucrurile nu stau întocmai, că uneori șoarecele și pisica se mai și joacă împreună, atunci când urmăresc același scop.

Cam despre ce fel de experți am auzit tot mai mult în epoca modernă? Experţi contabili, experți judiciari, experți tehnici, experți financiari, consultanți matrimoniali, psihologi şi psihiatri.

Ce ne oferă ei de cele mai multe ori?  Rețete prestabilite care se aplică sau nu situației noastre.

De ce îi ascultăm? Pentru că sunt seducători, pentru că lasă impresia că știu tot, pentru că ne sunt recomadați într-un ambalaj care le conferă  succes sau pur și simplu pentru că ne scutesc de efortul de a gândi sau de a ne asuma responsabilitatea pentru deciziile noastre.

Dar oare dacă ne-am gândi măcar puțin că și experții ne pot aduce necazuri, nu am cântări mult mai bine alegerile noastre? Bineînțeles.  Însă dacă în această situație mai avem o șansă căutând experții doar la nevoie, mult mai gravă este situația când experții ne caută pe noi, ne și găsesc și ne și conving. Aceasta se numește manipulare

Vrem sau nu să fim manipulați?  – 110% dintre noi spunem NU 😉 !

Cum să alegem Neghina de Grâu ne ajută într-o oarecare măsură și filmulețul de mai jos. Veți găsi lucruri care, celor mai mulți dintre noi, nu ne-au trecut nicicând prin cap. Sau poate doar EXPERȚILOR ce se pot afla (de ce nu) printre noi ? 😉  Vizionare plăcută.

(sursa – filme documentare)

Anunțuri

4 comentarii (+add yours?)

 1. racoltapetru6
  Aug 22, 2015 @ 08:39:44

  Nu mai cred în experți, mai ales dacă umblă cu surle și trâmbițe. Am văzut de atâtea ori cum s-au înșelat, mai ales cei financiari, economici, politici… și lista poate continua.

  Răspunde

 2. Flaviu
  Aug 22, 2015 @ 17:47:00

  manipularea e bine organizata in toate domeniile, numai ca oamenii nu isi dau seama

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: