Părea o misiune imposibilă

Nu știu unde să încadrez atitudinea noastră a oamenilor de a răspunde unei provocări, conștienți fiind că nu-i putem controla urmările. Da, le putem intui, dar nu putem intui și dimensiunea consecințelor,  pentru că între urmări și consecințe nu putem pune egal.

Dar pentru că am plecat de la atitudine poate fi numită, inocență (… modul elegant de a exprima altceva – știți voi ce) , curiozitate, nebunie sau pur și simplu sinceritate și asumare.

Sunt momente în viață când ești invitat să spui adevărul sau minciuna, sau mai bine zis să te manifești cu sinceritate sau falsitate, dar fără să cunoști  miza, iar tu alegi. Ce? Ei uite acesta aș numi eu minutul de aur. De ce? Pentru că tocmai sinceritatea și falsitatea, bine jucate, dau dimensiunea consecințelor.

Care ar fi provocarea? Recensământul Blogurilor Favorite, inițiat de cei de la Blogal Inițiative, mai exact Kooperativa 2.0. , adică să scrii un articol în care să povestești despre 5 blogguri pe care îți face plăcere să le citești.

O să spuneți că am luat-o prea în serios. Da, pentru că nici ei nu cred că au gândit această acțiune ca pe o glumă, știut fiind faptul că sunt  experți în a spune adevărurile în glumă ( școala „CHINEZULUI”).

Dacă vrei să ghicești care a fost scopul lor când au inițiat această campanie, clar găsești câteva motive solide, în ceea ce-i privește. Blogger – eala face parte din „procesul lor tehnologic” , fie că o numim „operație tehonologică”, „utilaje și instrumente”, fie „materie primă”, fie „forță de muncă”  etc , fie „toate la un loc”.

Care este motivul pentru care un blogger ar răspunde acestei provocări?

  • Are ocazia să intre pe sub pielea lor, a celor de la Kooperativă, dacă asta își dorește, dar trebuie să o facă cu argumente sănătoase (adică să aibă în spate un blog cu potențial sau măcar simpatic),  nu argumente gen „periuță” (nu e cazul să periezi pe nici unul dintre ei, își cunosc valoarea mai bine decât le-o cunoști tu).
  • Are ocazia să fie mai bine cunoscut și atât (și doamne ajută dacă mai și place – avantaj el 🙂 ).
  • Are ocazia să fie sincer și atât (căci despre a-ți apropia lumea blogosferică (adică a câștiga ceva, măcar simpatie) nici nu încape în discuție – când tu urmărești câteva zeci sau sute de bloguri (bineînțeles – fiecare după posibilități) și dintre toate acestea, trebuie să alegi doar 5, ce faci, ți-i apropii sau îi îndepărtezi?
  • Or mai fi și alte motive – „nebănuite”  🙂  de mine (neuronul îmi joacă feste).

Personal cred că mă încadrez la categoria : am ocazia să fiu sinceră și atât. Trebuie să vă spun de asemenea că în scurta prezentare pe care o voi face fiecăruia în parte, cuvintele mele vor fi mai puține, îi voi lăsa pe ei să se prezinte.

Păi dacă-i așa să trecem la nominalizări, cu precizarea că ordinea nu contează și că ei se știu că sunt mult mai mulți, dar n-am decât 5 bilete la acest spectacol:

  • Istorii regăsite – al lui Horia Dumitru Oprea care își propune o „istorie atractivă” (cred că e singurul contemporan român care și-a propus să facă așa ceva vis-a-vis de istorie), „să ofere cititorilor momente interesante din istorie, situații mai puțin cunoscute cu oameni iluștri, anecdote istorice și dezvăluiri din culisele evenimentelor importante.” Domnul profesor continuă : „Nu am pretenția  să fi spus ceva nou și nici să fi dat o interpretare originală unor lucruri deja cunoscute. Sper doar să facilitez accesul spre informația istorică, să ofer celor interesați posibilitatea să se apropie fără efort de o lume care merită să fie redescoperită.”  Sfatul său zilnic este : Fii altfel! Citește o carte! 🙂 
  • Teonymus – Un anonim – ați ghicit. Un anonim. Dar dacă toți anonimii ar gândi și ar scrie ca el am fi mult mai departe. Câteva frânturi de pe blogul său: „Nu există viaţă fără sens, ci doar oameni care nu l-au găsit încă…” , „Viaţa este o sumă de trăiri din care doar câteva fac diferenţa, în care câtul împărţirii lor face mai puţin decât împărţirea înseşi, iar ceea ce contează cu adevărat în cele din urmă este produsul lor final, adică ce fel de oameni vom fi când vom părăsi această lume…- Matematica vieții”
  • O zeamă de cuvinte – al Adelinei Iliescu, care se prezintă ca fiind : „un om obișnuit, cu preocupări obișnuite, protestatarul de serviciu, fost haiduc într-o altă viață, râd de viață cât pot ca să nu râdă ea de mine, râd de mine pentru că o pot face mai bine decât dușmanii mei” Voi judecați cât de obișnuit este acest „om” eu mai spun doar atât citiți-i   „Ruga” : „De ce te-ai grabit sa termini lumea in doar sase zile? Ca doar nu lucrai la patron, n-aveai norma… Mai bine mai sedeai si mai cugetai, erai mai atent la detalii si predai un produs finit mai de calitate. Asa, ai vrut sa faci o capodopera si ti-a iesit o caricatura! Doamne, daca ai vrut sa fii un parinte bun, de ce nu te-ai ingrijit mai bine de educatia fiilor tai? L-ai intrupat pe Adam dintr-un bulgare de lut dar n-ai fost atent ca era, de fapt, un pumn de noroi puturos. Si i-ai izgonit pe Adam si pe Eva pentru o contraventie minora, un furt de fructe dintr-un mar, dar nu l-ai pedepsit de Cain cand l-a ucis din invidie pe fratele sau, Abel. Si ai privit mai apoi, nepasator, cum ura si invidia s-au raspandit in lume… continuarea aici.”
  •  Racolta Petru 6 – al lui Racolța Petru. De ce l-am nominalizat? Este cel mai puternic exemplu de consecvență, stoicism și optimism pe care l-am găsit în blogosferă. Pare că el a inventat timpul și e stâpânul lui, are pentru sine dar are să dea și la alții. Ce-i mai interesant, și-a păstrat o doză de timp din copilărie ce-l ajută să dea uneori în mintea copiilor, ceea ce mulți dintre noi am cam uitat. Câteva din cele găsite pe la el: „M-au urmărit multe gânduri profunde,dar am fost întotdeauna mai iute decât ele./ Logica este ştiinţa care îi permite bărbatului să nu înţeleagă femeia./ Votca băută cu măsură e bună în orice cantităţi./ Inteligenţa mă urmăreşte… dar eu sunt mai rapid.”
  • Prieten de vreme rea – al cui credeți? Al lui Mcooper801! 😉 Dacă ceva nu e clar, aveți ocazia să clarificați urmărindu-i blogul 🙂 . Ce reușește să facă acest Mcooper801? Ceva ce mulți bloggeri se pare că nu știu. Fiecare articol are o idee de bază, importantă, profundă, demnă de a fi cunoscută. Mcooper801 pune punctul pe i când își prezintă scopul:„În esență scopurile mele , vizavi de cei care pătrund cele scrise de mine , sunt două la număr : 1.  Să termin înainte ca tu să termini de a fi atent , mai direct , înainte    ca să te  plictisesc ; 2.  Să spun ceva care să-ți schimbe viața în mai bine … măcar un „țîr” , care pentru mine ar conta enorm”.

Mai sunt, mai sunt mulți alții, dar n-am avut mai multe bilete. Fără supărare , vă rog!

Ei , așadar, misiune încheiată. Părea o misiune imposibilă!

Încă ceva, blogul acesta se numește Din Culori, ș-atunci să-i dăm o țâr’ de culoare, iar cum alta n-am la îndemână, priviți cum râ(njesc)d la noi căutătorii de aur, de la Kooperativa 2,0.:

kooperativa2.0

Hai s-aveți Baftă! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: