Cola și „fețele” ei – Ați mâncat Cola la nuntă?

arbore de cola

Cola planta – Este originară din Africa de Vest și este cultivată în zonele tropicale. Arborele de cola crește pâna la 12 m înălțime, are frunzele lanceolate, ascuțite la ambele capete, cu nervuri proeminente, colorate în verde închis. Florile sunt mici și albe, au fine dungulițe roșietice și cresc in dreptul nodurilor, acoperite de frunze. Fructul de cola este alcătuit din 5 păstai, care ii dau forma de stea. Fiecare păstaie conține 5-6 semințe mari – nucile de cola, care sunt roșii în interior și au coaja maro și netedă.

arborele-cola

Cola conținut și beneficii – Planta conține următorii compuși chimici principali: cofeina, teofilina si tanini. Cele mai importante calități ale arborelui de cola sunt: energizant, stimulează apetitul  și ritmul respirator, diuretic, antidepresiv. In fitoterapie se utilizeaza semințele – nucile de cola (care se culeg înainte de a se coace). Extrasul din aceste nuci este folosit în industria băuturilor răcoritoare.

nuci arbore_cola

Cola simbol – Păstăile din care este alcătuit fructul de cola au inspirat numeroase motive decorative în Africa neagră. Patru păstăi opuse cap la cap sunt adesea sub formă de cruce. Din pricina gustului ei amar, cola simbolizează prin tradiție, încercările la care ne supune viața. Dar pentru că înseamnă probele vieții, cola este de asemenea simbolul prieteniei solide și al fidelității. La ceremoniile de logodnă, viitorii soți care mănâncă un fruct de cola împreună, oferindu-le și părinților din el, își arată prin aceasta, consimțământul de a trăi alături.

Ați mâncat Cola la nuntă? 🙂

Sau ați folosit-o ca floare pentru invitați ?  

cola floare

 

Surse : Sfatul Medicului.ro , Simboluri – Jean Cevalier,Alain Gheerbrant.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: