Cititul în Sprâncene

Oricât de simple ar părea unele lucruri, de-a lungul timpului, mintea omului tot a descoperit în ele o parte sofisticată . Mai mult decât atât, unii chiar sunt de părere  că cel mai sofisticat lucru este simplitatea.

Că au sau nu au dreptate … voi decideți.

Plecând de la această idee, m-am gândit, că poate  v-ar place să știți că în anumite civilizații chiar și sprâncenele simbolizează ceva.

Privite ca simbol, în poezia iraniană, sprâncenele erau comparate ori cu un arc ce aruncă săgețile genelor ori cu arcul templului vederii, căci, nu-i așa, nici nu se putea numi mai frumos ochiul, decât templul vederii.

Partea și mai interesantă este că mișcarea sprâncenelor simbolizează iminența declarației de dragoste și preludiile împreunării.

Lăsând simbolul la o parte și încercând să deslușim semnificația formei sprâncenelor descoperim și aici lucruri noi.

Forma rotundă și foarte arcuită a sprâncenelor  sugerează o persoană foarte sociabilă, pasionată de latura umanistă a vieții dar foarte practică atunci când vine vorba de profesie.

Și o formă angulară a sprâncenelor ne sugerează o persoană sociabilă dar și expansivă, cu abilități de lider, o persoană care dă dovadă de foarte multă conștinciozitate.

Forma liniară a sprâncenelor indică o persoană directă care știe foarte bine ce vrea, rațională, ce nu poate fi păcălită.

Mult mai multe informații despre legătura dintre  forma și desimea sprâncenelor și personalitatea unei persoane găsiți aici .

Acum că ne-am documentat și știm exact despre ce este vorba 😉 ne va veni foarte ușor să deslușim ceea ce vor să transmită imaginile următoare.

ochi frumoși 1

ochi frumoși 2

ochi de copil - 2

ochi frumoși 3

Sau poate nu!? 😉 🙂 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: