Prima lecție

copil-batutLa o ședință cu părinții, o mămică își arată indignarea față de atitudinea pe care, lunganul și bătăușul clasei o are față de copilul său. Mai exact, îl roagă pe tatăl lunganului, să aibă o discuție cu fiul său, așa încât acesta să nu-i mai bată zilnic copilul. Vă mărturisesc, e un fapt real, întâmplat într-o școală din București, fără înflorituri.

A doua zi, lunganul, înaintea începerii orelor, când clasa era plină, se apropie de victima sa zilnică și se adresează mulțimii generale.

– Atenție aici, de astăzi înainte, nimeni , dar nimeni, nu mai are voie să facă așa …  și îi trage o palmă zdavănă peste ceafă colegului său care se clatină ușor și cu un gest umil își freacă ceafa spunînd:

– Lasă-mă!

Lunganul revine :

– Deci, pentru cei ce nu au înțeles încă, vă mai arăt odată … și repetă gestul, o dată de două ori, de trei ori …. pînă când speriat și neputincios, cel mic se face ghemotoc în bancă încercând să-și acopere pe cât posibil capul.

– Da’ lasă-l măi, strigau unii dintre colegi, neavând curajul să se apropie.

Scena s-a încheiat cu intrarea unui profesor în clasă,s-a făcut liniște, s-a făcut prezența și s-a trecut la predarea unei noi lecții.

Era a doua lecție din acea zi, pe prima tocmai o predase lunganul.

(rm13)

(sursa foto – google)

 Articolele acestui blog reprezintă proprietatea autorului și nu pot fi folosite integral sau parțial fără permisiunea acestuia în concordanță cu Legea nr.8/1996, privind drepturile de autor și drepturile conexe.

 

Reclame

27 comentarii (+add yours?)

 1. racoltapetru6
  Ian 09, 2015 @ 09:29:04

  Cazuri de genul celui prezentat mai sus, au fost și vor fi încă frecvent în școli. Și eu am avut astfel de bătăuși în clasă, timp de șapte ani. Nimeni nu a luat vreo măsură.

  Răspunde

 2. Adriana
  Ian 09, 2015 @ 16:51:07

  …of, nu mi-a plăcut deloc subiectul. Stiu ca exista multe exemple de gen, dar evit sa citesc despre asta, deşi modul tău de a scrie e cursiv şi uşor…

  Răspunde

 3. ella fairytale
  Ian 09, 2015 @ 20:04:32

  Of…si eu am baiat si chiar imi e teama de astfel de comportamente ale adolescentilor.

  Răspunde

 4. Camelia Florea
  Ian 10, 2015 @ 08:30:59

  Primul sport pe care au dorit să-l practice băieţii mei a fost judo, tocmai ca să se poată apăra de astfel de colegi. Nu săreau la bătaie, dar nici agresaţi nu se lăsau. Au generat respect cu aşa atitudine.

  Răspunde

 5. Camelia Florea
  Ian 10, 2015 @ 11:26:03

  Cine ştie ce probleme or fi avut şi părinţii aceia în copilărie de-şi lasă urmaşii să fie agresivi… Rădăcina-i adâncă. Educaţia e singura cale de ameliorare a „bolii”.

  Răspunde

 6. Zamfir POP
  Ian 10, 2015 @ 16:31:23

  Prima lecție, cea de umilință, de fofilare, de acceptare a comportamentului antisocial, o știu – mai toți – românii …

  Răspunde

 7. rudia2014
  Ian 10, 2015 @ 16:43:50

  Mă oripilează și mă revoltă astfel de povești adevărate! 😦

  Răspunde

 8. ecoarta
  Ian 11, 2015 @ 17:37:12

  Am dat like nu pentru gestul cretinului, ci pentru scris! Nu-mi cer scuze pentru eticheta „cretin” pusă pe fruntea unui elev, dar dacă aşa ceva se întâmplă şi numai într-o şcoală, e ffff grav! Iată de ce trebuie să revizuim rapid programele, să renunţăm la cantitatea enormă de informaţie şi să ne preocupe FORMAREA alături de informare!

  Răspunde

 9. diianaradu
  Ian 12, 2015 @ 09:13:02

  In astfel de cazuri nu putem da vina numai pe parinti, ci si pe societate si pe mass-media. Prin noile desene animate, mass-media „promoveaza” acest mod de convietuire. Daca se vor realiza campanii informative, daca s-ar preda la scoala bunele maniere, daca parintii le-ar acorda mai mult timp copiilor decat facebook-ului, nu cred ca aceste probleme se vor inmulti. Totul este sa constientizam faptul ca ne omoram singuri.

  Răspunde

 10. july
  Ian 20, 2015 @ 11:20:48

  Imi pare rau, sunt sigura ca nu este singurul copil caruia i s-a intamplat asa ceva, dar nu crezi, ca toata clasa ar fi trebuit sa ia atitudine ? Un astfel de bataus este ca un clovn care vrea atentie si nu stie cum s-o obtina altfel decat, ori prin dominare, frica, ori glume proaste la adresa acelor copii care isi vad de treaba lor si nu adera la spiritul turmei . Cred ca parintele ar trebui sa reclame astfel de situatii mai departe daca dirigintele nu ia masuri, si acel copil sa fie exmatriculat . Multumesc pentru link . 😀

  Răspunde

 11. Alexandra
  Feb 09, 2015 @ 09:51:38

  Personal , consider ca tatal lunganului merita o bataie sora cu moartea.

  Răspunde

  • ricamihai13
   Feb 09, 2015 @ 09:54:04

   ce nostimă ești ! 🙂 m-ai făcut să râd deși nu e de râs, dar modul tău direct de exprimare îmi place foarte mult 🙂 ai dreptate secretul este la educația primită de la părinți ; o zi faină

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: