Culori și temperamente

dscn2195_resize.jpg

Dacă vi se întâmplă ca cineva să vă numească omul albastru sau roșu nu se referă neaparat la culoarea voastră politică și nici măcat la culorile clubului sportiv preferat ci se poate referi pur și simplu la temperamentul vostru.

Încă din antichitate luminații vremii, Aristotel, Empedocle și Hipocrate au observat o legătură strânsă între temperamentul oamenilor și culori. Ei au definit 4 tipuri de temperamente cărora le-au asociat culori specifice.

Tipul melancolic – Omul Albastru – este genul de om liniștit, fără energie, deseori prost dispus, sensibil, fidel, blând și calm. Acest tip are un simț dezvoltat pentru ajutorarea oamenilor.

– Tipul coleric – Omul Roșu – sigur pe sine și plin de energie, vioi, plin de însuflețire. Se ia ușor la ceartă, se înfurie repede. Nu are nevoie de multă odihnă.

– Tipul sangvinic – Omul Galben – este genul de individ optimist, drăguț, senin. Dispozițiile sale, bune sau rele, vin și trec repede.

– Tipul flegmatic – Omul Verde – este genul leneș, calm prudent, confortabil. Nu-i place să se grăbească, apreciază siguranța și prietenia.

Reclame

3 comentarii (+add yours?)

  1. iulisa
    iun. 07, 2014 @ 11:31:44

    Interesant!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: